Plant-Aardig… De Herbivoor

groenscore-biologisch-duurzaam-fijne groene omgeving-cijfer-ster-score-4.5-bruin

Alleen plantaardig eten. Doe jij het al? Nog niet zo lang geleden was er een pittige discussie over het interview in de Volkskrant met de dames van The Green Happiness www.thegreenhappiness.com. De aanbevelingen die de dames doen, zou onzin zijn. Zelfs gevaarlijk tot “lulkoek”. Tja … wat je er ook van vindt. Dit soort heftige discussies voeren we niet over fastfoodketens waar we allemaal massaal zitten.

En dat is best gek, toch? Want het is toch nog steeds een feit dat 90% van ons niet de aanbevolen hoeveelheid dagelijks groente en fruit binnen krijgt. Met mijn boerenverstand – als ik zou moeten kiezen – elke dag plantaardig eten of elke dag fastfood. Dan is de keuze snel gemaakt!

herbivoor-groningen-planteter-biologisch

Een paar jaar geleden was ik een alleseter. Niet dat ik alles at, maar ik at wel vlees, vis en zuivel. En ik at dingen die in fabrieken werden gemaakt, die weliswaar eetbaar zijn, maar eigenlijk geen echt voedsel. Dat doe ik nu bijna niet meer. Ik eet geen vlees meer, 2x in de week vis, beperkt zuivel en veel groente en fruit, peulvruchten, noten en zaden, paddenstoelen en granen. Mijn inspiratie is een veganistische kok geweest. Zij heeft mij geleerd anders te leren koken. Niet vlees of vis als hoofdbestanddeel van de maaltijd te nemen maar juist de groente, fruit, noten, zaden etc. Het heeft mijn kijk op eten en eetpatroon volledig op z’n kop gezet. Ik eet dan ook veel rijker, met meer smaak.

herbivoor-groningen-planteter-biologisch

De Herbivoor www.deherbivoor.nl is dan ook een prima plek voor nog meer inspiratie. De Herbivoor  is een biologische veganistische saladebar aan het Zuiderdiep in Groningen. De menukaart is uitgebreid qua drinken en eten. Als rasechte smulpaap was het nog moeilijk kiezen. Tussen heerlijke wraps, salade met pompoen of zuurdesembrood met humus en courgette. Of liever iets zoets? Ook hier voldoende aanbod!

Maar een bietenpesto op zuurdesembrood met zwarte boontjes, regenboogpeen, walnoten, spinazie en zonnebloempitten (prachtige kleuren) deed mij het water in de mond lopen. Lekker met een rode linzensoep met gember en citroen. Spicey en toch fris. Mooie combinatie! En echt…. heerlijk!

De gezellige inrichting en gastvrije eigenaren laten je direct thuis voelen.  Houd je van lekker eten en ben je benieuwd wat je allemaal bijzonders en heerlijks kan koken met groente, fruit, kruiden, noten, zaden en peulvruchten… Go There!

herbivoor-groningen-planteter-biologischherbivoor-groningen-planteter-biologisch

3 Reacties
 • Kim

  Beantwoorden

  Leuk dat je de Herbivoor hebt bezocht. Vind ze zo leuk!
  En wat fijn dat je geleerd hebt om anders te koken. Mag ik vragen wie jou kookles heeft gegeven?

  Warme groet,

  Kim

  • Ons Groene Zusje

   Hallo Kim,
   Maar natuurlijk! Helinja Ruiter heeft mij enorm geïnspireerd. Wellicht ken je haar? Anders kan ik wel linkje leggen tussen jullie.

   Ik hoor het wel.
   Groetjes,
   Dorothea

 • Suzanns

  Beantwoorden

  Leuk dat je kookstijl zo radicaal kan veranderen. Gebeurt hier ook. Had nooit gedacht dat er zoveel zou veranderen in onze keuken. Maar bijna alles is nu anders.

Plaats een reactie