Moestuin in de stad Groningen

Als in Groningen iedere inwoner gemiddeld 1m2 moestuin begint, hebben we 40 voetbalvelden met groente. Midden in de stad. Zonder aanpassing van het bestemmingsplan. Zonder sloop van gebouwen zonder overlast… Zo vermeldt de website van De Stadsakker in Groningen.

nieuw-zeelandse-spinazie- winkel-stadsakker-groente-moestuin

Om dit mogelijk te maken zijn ze ruim twee jaar geleden gestart met de eerste stadse moestuinwinkel van Nederland, De Stadsakker winkel. Hier adviseren en helpen zij stadse tuinders bij het zelf verbouwen van hun eten.

De Stadsakker zit niet op een industrieterrein maar heel laagdrempelig midden in het centrum in de – o zo gezellige – Oude Kijk in ‘t Jatstraat.

Hier vind je alles voor de stadse moestuin. Van zaadjes, tot pootaardappelen. Zo ook mest, schoffel, bakken, potten noem maar op. Voor beginnende tuinders tot gevorderden. Een gezellige winkel waar je rond kan snuffelen tussen het prachtige tuingereedschap. Of lekker bladeren door de vele moestuinboeken. Je kunt er zaadjes zoeken voor het nieuwe seizoen.

En het is ook een leuk adres voor een groen cadeautje zoals vogelkastjes, hippe gieters en nog veel meer.

tomaten-winkel-stadsakker-groente-moestuinNaast een moestuinwinkel verbouwt De Stadsakker zelf groenten in hun eigen kwekerij. Echte stadslandbouw dus!

Wil je dit project ondersteunen of gewoon graag lekker verse (lokale) groenten eten dan kun je supporter worden en ontvang je elke week een mooi groentepakket. Er zijn diverse opties.

Elke week of toch liever 1x per maand een groentepakket, je mag het zelfs beslissen. houd je niet zo van verrassingen, dan kun je ook zelf je groentepakket samenstellen. Voor elk wat wils!

Kijk voor meer informatie eens op de website http://stadsakker-winkel.blogspot.nl/

 

 

bordjelokaal-geteeld-winkel-stadsakker-groente-moestuin

1 Reacties
  • Mariëlle

    Beantwoorden

    Wat super tof! Daar word je toch blij van 🙂 Gelukkig komen er steeds meer van dit soort toffe dingen!

Plaats een reactie