Sushi wrap

Een wrapje yummmy, sushi helemaal yummy maar kun je ze ook combineren? Yes you can…..!!

Maak je eigen wrapjes of koop ze kant & klaar als je dat makkelijker vindt. Maak je ze zelf volg dan onderstaand recept, zo niet kun je het maken van de wrapjes in dit recept overslaan.

Wat heb je nodig

Voor de wrapjes (6 stuks)

  • 250 gram bloem
  • ½ tl zout
  • 2tl olie
  • 1tl bakpoeder
  • 2 el yoghurt
  • 50 ml lauw warm water

Voor de vulling

  • Zalm
  • Creme fraiche
  • Komkommer
  • Avocado
  • Citroen
  • Rode ui

Hoe maak je het klaar

  1. Bak de zalm in 5 minuutjes 4 minuten op de huid en 1 op de andere kant (het midden moet nog rosé zijn). Haal uit de pan en snijd in smalle reepjes.
  2. Komkommer, avocado en rode ui, snij ze in smalle reepjes. Strooit wat citroensap over de avocado. Zo voorkom je dat hij bruin wordt.
  1. Meng alle ingrediënten voor de wrapjes door elkaar en kneed er een soepel deeg van. Als het deeg licht plakkerig aanvoelt is het klaar. Verdeel het deeg in 6 bolletjes en laat deze een half uurtje rusten (in een afgedekte kom, buiten de koelkast).
  2. Verhit een koekenpan op het vuur, zonder olie.
  3. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol een bolletje uit tot een grote ronde lap. Probeer ze zo dun mogelijk te maken.
  4. Bak de ronde lap aan beide kanten, niet te lang want dan worden ze hard en je moet ze nog rollen. 1 minuutje per kant is voldoende.
  1. Maak nu het wrapje klaar. Bestrijk de wrap met de creme fraiche , daarna volgt de rest van de vulling, komkommer, avocado, rode ui en de zalm. Niet te veel anders kun je de wrap niet goed dicht rollen. Als alle wrapjes gevuld zijn kun je ze nog in 3’en snijden (sushi grote) in het midden een klein schaaltje met soja saus.

Eet smakelijk!

ons groene zusje biologisch en duurzame inspiratie blog leven13