Op wildernispad…

De paden op, de lanen in…

Ik houd van wandelen maar dan wel in de natuur. Wandelen in de stad, daar loop ik altijd behoorlijk op leeg. Hardlopen net zo. Op een loopband vind ik er niet veel aan. Buiten in een inspirerende omgeving kan ik er echt van genieten. Natuur… doet veel met en voor mij.  Als het minder goed met me gaat, ga ik koken of zoek ik de natuur en de rust op, zo helend vind ik het. Dus hoefde ik ook niet lang na te denken toen Rianne mij vroeg om op  pad te gaan.
Op Wildernispad…!

Tijdens onze wandeling hadden we een mooi gesprek over willen worden wat het beste bij je past. En dat is al ingewikkeld genoeg want niet iedereen kan alles vinden in een “reguliere” baan. Dan zit er niks anders op dan – tegen de stroom in – te worden wie je wilt zijn en je eigen werk te creëren. Daar is Rianne in geslaagd.  Rianne is natuurinspirator en eigenaar van www.kleine-dingen.nl.

“Het aha moment daar doe ik het voor.”

In een hokje valt Rianne moeilijk te stoppen en dat maakt het ook lastig uit te leggen wat ze precies doet. (Wandel)Coach wil ze zichzelf niet noemen.  En als coach ervaar ik haar ook niet, meer een inspirator!  Aan de hand van een vooraf bekend gemaakte stelling, probleem, uitdaging loopt Rianne met mij mee. .. de wildernis in. Ze stelt vragen, laat me nadenken. De natuur is grillig soms mooi, soms minder en zo is het leven ook.  De natuur is een instrument om zaken te duiden, ze laat je verrassen en beleven.  Als iemand opeens inzicht krijgt, het aha moment daar doe ik het voor, vertelt Rianne mij. We genieten van de mooie omgeving, een zingende wesp een klein kikkertje op het pad, een veld vol bloemen. Allemaal kleine kadootjes. 

Mijn eigen “probleem”  – het soms in een gevoelsmatige spagaat zitten tussen duurzaam, groen willen leven en mijn zakelijke leven. Dit zijn soms echt uitersten. Waar het één gaat om rust, bezinning, klein geluk, minder geld meer rijkdom, staat de ander voor (meer) geld, status, ambitie maar ook inhoudelijke uitdagingen die me enorm aanspreken.  Ik vind in beide werelden wat. Laat beiden moeilijk los. Maar moet dat dan… ?

Tijdens het wandelen en de natuur als voorbeelden te gebruiken is het me duidelijk… ik heb in beiden wat te halen en  te geven. Geld is nog nooit mijn drijfveer geweest, natuurlijke groei voor mezelf en anderen om me heen wel. Verbindingen maken tussen deze werelden, tussen mannen en vrouwen, jong en oud en wat meer sociaal en duurzaam ondernemerschap. Door er in beide te zijn, kan ik wellicht ook een klein beetje “verschil” laten groeien.

Heb je ook een issue waar je even niet meer uitkomt, laat de natuur en het groen je eens inspireren. Wat let je…Je wordt er altijd “rijker” van, dat is wat groen met je doet.

Een groen zusje

algemene footers bij berichten