Groen d’er op uit… Hayemaheerd, slapen op stro

Soms slaat de natuur gewoon keihard om je kop…

Ik houd van groen, grond en de natuur. Maar soms slaat de natuur gewoon keihard om je kop! Want je kan er wel van houden, hooikoorts is genadeloos. Moe en met een hoofd vol snot en kleine oogjes ga ik samen met vriendlief een nachtje slapen op een prachtlocatie www.hayemaheerd.nl net boven Groningen. Ik heb er zin in… even lekker niks en de hondjes gaan gezellig mee.

Groen-vakantie-duurzaam-boer-iglo-bed-weiland-slapen op stro-Hayemaheerd-groningen.JPGGras, weiland en in de verte een dorpje, dat is ons uitzicht vanuit onze iglo van stro. Heerlijk ZEN. Van binnen is het een fijn knus verblijf. Met een 2 persoons bedje van stro en nog 2 één persoonsbedden is er nog ruimte genoeg voor een tafel en stoelen en dan nog.. kun je je kont prima keren.

Wij houden van simpele dingen, boekje lezen, hondjes wandelen, lekker eten en hopsakee ons stro bedje in. And so we did! Na een goede nachtrust, schijnt de zon al vroeg. En dus kunnen wij – mazelaars – het ontbijt lekker buiten oppeuzelen. Groen-vakantie-duurzaam-boer-weiland-slapen op stro-Hayemaheerd-groningen-ontbijt buiten2En tjee…. Wat een luxe in zo’n mandje. Diverse broodjes, broodbeleg zoet en hartig (ook vegetarisch.. hoeraaaa) met een eitje, vers fruit. Koffie, thee en jus d’orange (vers). Genieten, smikkelen met de blote voetjes in het gras.

We gaan op pad, even wandelen met de honden en daar komen we deze nieuwsgierige wichter tegen. De hondjes zijn spannend maar hun nieuwsgierigheid is groter, zo koddig!

Er is hier in de buurt genoeg te doen en te zien, in de iglo liggen wandel- en fietsroutes ook een folder met wat er zoal in de buurt te doen is… echt genoeg vertier.

Hayemaheerd biedt meer

Naast de iglos is er ook nog een klein campingterrein. Alles is prima voor elkaar, met keurig verzorgd toilet en douche ruimte en een buitenkeuken waar je naar hartenlust kunt koken of even een kopje koffie/thee kan zetten.

Er is een weiland met geitjes, er loopt een poes en daarachteraan huppelt een konijn (ze zijn een stelletje -> zo schattig) Een enorm grote hond. Lief voor mens, minder lief voor reutjes (shit.. heb ik er net 2 mee).

Dan is er nog een strohotel (binnen) en 2 grote (doch gezellige) zalen. Waarvan er 1 geschikt is voor bijeenkomsten/teamtrainingen/vergaderingen en de ander voor bruiloften met de voetjes in het zand. Eigenlijk is alles mogelijk bij Hayemaheerd, u roept zij draaien en het eten is altijd goed (geregeld). Een prima groene locatie voor de rust en klein geluk. Maar ook voor grotere groepen zonder dat dit de rust verstoord van de overige gasten.

Groen-vakantie-duurzaam-boerderijcamping-weiland-slapen op stro-Hayemaheerd-groningen-buiten-koeienO ja… ook niet onbelangrijk. Je zou toch zeggen. Gras, groen, weiland, stro.. Niet best voor de hooikoorts patient. Maar met veel minder snot in het hoofd ging ik weer huiswaarts.

#wegmetdiehooikoorts #bam #frisseluchteninhetGroningseland

Bekijk de groene score >>ons groene zusje biologisch en duurzame inspiratie blog leven9